2016/03/15

úterý, března 15, 2016 | 4komentářů
štítky ,
AhojÚsměv
Poslední dobou nemám moc nápady na to, jaké články psát (do komentářů mi můžete napsat, co byste rádi četli), ale dnes ráno mi hlavou prolétla jedna myšlenka. Jaká? Jednou za měsíc bych se podělila o své oblíbené písničky. Udělala bych z toho takovou sérii, příspěvky tohoto typu můžete očekávat vždy v polovině měsíce. Na konci [28.-31.den v měsíci] totiž publikovávám knižní přírůstky a oblíbence, tak aby těch shrnovacích článků nebylo moc.. Co vy na to? Jaké songy jste si v poslední době oblíbili vy?

1. SABATON - To Hell and Back
Příběh Audieho Murpyho, nejvíce vyznamenaného vojáka americké armády. Byl z Texasu a nejprve se účastnil bojů 2. světové války, byl nasazen ve válce v Koreji a dokonce i ve Vietnamu. Trpěl ale silným posttraumatickým stresem a bez léku nebyl schopen fungovat. Ve chvíli, kdy byl závislý na lécích, se na týden zavřel v motelu a snažil se závislosti zbavit. Podařilo se mu to a stal se uznávanou filmovou hvězdou. 



2. SABATON - No Bullets Fly
Tento příběh neuvěřitelného setkání na německém nebi za II. světové války se skutečně stal a je tak výmluvným svědectvím o tom, že i ve vřavě největšího válečného běsnění v dějinách lidstva si někteří piloti ponechali zbytky rytířské cti a etiky. 
Franz Stiglerovi zbývalo pouze jediné sestřelené letadlo k získání Rytířského kříže – nejvyššího německého ocenění za statečnost, a přesto se rozhodl ušetřit životy americké posádky namísto toho, aby získal slávu.


3. POWERWOLF - We Drink Your Blood
Píseň pojednává o démonech a temnotě a jejich krvavých rituálech.


4. KABÁT - Valkýra


5. MARILYN MANSON - Deep Six
''Love is evil - Con is confidence - Eros is sore - Sin is sincere'' všechno jsou to protiklady nebo jakási hrátka se slovy, např. LOVE (láska) pozpátku EVIL (EVIL) = zlo, CON (podvod) je obsažen ve slově CONFIDENCE (důvěra), ÉROS (řecký bůh lásky) pozpátku SORE (bolest - bolest z lásky) dále slovo SIN (hřích) je obsažen ve slově SINCERE (upřímný). Celé se to dá se to vysvětlit například tak, že v každém dobru je kousek zla a naopak. 





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

4 komentáře:

  1. We Drink Your Blood je moc pěkná píseň, kterou jsem ještě před nějakým časem poslouchala pořád dokola :)
    Zbylé interprety znám, ale konkrétně tyhle písničky asi ne.
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. Máme asi stejný styl hudby.. Hlavně Sabaton, ti jsou neeej! :3 :D
    http://danuleewrite.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤