2016/09/18

neděle, září 18, 2016 | 10komentářů
štítky

Před pár měsíci vyšel závěrečný díl trilogie Škola dobra a zla od Somana Chainani Poslední navěky. Na tuto trilogii budu psát recenzi hromadnou - tj. všechny díly umístím do jednoho článku, takže si více budete moct přečíst tam. V srpnu jsem přečetla vcelku málo knih, jelikož měly 500, 672 a 448 stránek - což je docela hodně. Navíc se všechny četly těžce a pomalu. Proto jsem nakonec zvolila právě Školu, jelikož ta mi z nich byla nejsympatičtější. 


U kosmetiky jsem neměla problém vybrat jednu věc - vyhrál to lak na vlasy od Lybaru. Mám pocit, že se jedná o českou značku. Přípravek navíc krásně voní po zeleném čaji a je doporučen pro barvené vlasy, což se mi hodí. Nedávno jsem se ostříhala, takže moc vlasů mi nezbylo. Už pár let mám vlasy melírovaně odbarvené, proto vypadám jako špinavá blondýna. Nesnáším to přirovnání. Jinak jsem přírodní bruneta. 


Jsem líná si tričko obléct a vyfotit se v něm, pardon. Moje kamarádka Zuzka se nedávno vrátila z dovolené a přivezla mi toto skvělé triko s mým oblíbencem a legendou heavy metalu Ozzym Osbournem. Mám tyto levná trička ráda, cítím se v nich pohodlněji a připadá mi, že jsou z lepšího materiálu než ta drahá z internetu. O potisku se to ale bohužel říct nedá. I tak ho však moc ráda nosím. 


Dalším dárkem z dovolené od kamarádky, tentokrát od Sabči, je tento nádherný kožený náramek s lebkou. Je mi trošku větší, ale to nevadí. Nosím ho s upnutým obojkem, takže na stejné ruce vypadá moc pěkně. 


Hned po tom, co jsem dočetla knihu, jsem se vrhla na všemi oblíbený seriál Hra o trůny. Každá série se skládá z deseti dílů po jedné hodině, sérií je celkem šest. Další je naplánována na léto příštího roku, ta už však bude obsahovat jen asi sedm dílů - stejně tak i závěrečná osmá. Můj pravidelný seriálový i čtecí rytmus můžete sledovat napravo v menu. 

Pozn.: Sabaton vydali devatenáctého srpna nové album The Last Stand, proto je tu většina písní právě od nich. Jsou prostě úžasné
U písně The Last Stand záběry pochází z druhé světové války, ale samotný text pojednává o švýcarské gardě v roce 1527.

 Sabaton - Shiroyama
Sabaton - Sparta
Sabaton (Judas Priest) - All Guns Blazing
Sabaton - Hill 3234
Sabaton - The Last Stand
Sabaton - Winged Hussars
Destruction - Under Attack
Pain ft. Joakim Brodén - Call Me
Equilibrium - Eternal Destination
Behemoth - Ben Sahar 
Avatar - Bloody Angel
Black Veil Brides - In The End
Skillet - Monster
Linkin Park - Bleed It Out




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

10 komentářů:

  1. Školu Dobra a Zla jsem jednou měla doma půjčenou z knihovny.. dokonce první díl, což byl zázrak, ale neměla jsem na ní čas a celkem toho lituju! :/ Asi se objeví na mém wishlistu :D

    ~~~
    http://fandom-of-fairy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Škola dobra a zla mě už dlouho láká, musím se k ní brzy dostat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ji přečti - mně se nejvíc líbila dvojka. :)

      Vymazat
  3. Snažila jsem se číst Školu dobra a zla, ale kniha mi vyloženě nesedla, takže jsem ji ani nedočetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každému sedne. Uznávám však, že čtivá moc není. :)

      Vymazat
  4. Na zmiňovanou knižní sérii se už nějakou chvíli chystám, stejně jako bych ráda konečně dokončila Hru o trůny. Ten náramek se mi líbí!
    Tak a teď jdu prozkoumat tvůj playlist... aaaa, Skillet a LP! <3

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Ta knižní série ... všude o ní čtu nebo slyším, asi se do ni taky pustím.

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤