2016/09/26

pondělí, září 26, 2016 | 8komentářů
štítky

 O letních prázdninách jsem hodně četla, ale samotných knih mi moc nepřibylo - celkem pouze tři. Dočítala jsem resty, které mi ležely na poličce zhruba půl roku. Jednalo se hlavně o tlusté bichličky s počtem stran přesahujících i šest set. Takže pokud to shrnu, knížek jsem přečetla málo, i když jsem u nich trávila osmdesát procent svého volného času.


V srpnu ke mně tedy doputovala jen tato kráska. A to kráska doslova, jelikož se jedná o přepsanou a vylepšenou verzi pohádky Kráska a zvíře. Ano, je to Dvůr trnů a růží od mé oblíbené autorky Sarah J. Maas! Knihu jsem si koupila v Martinusu prakticky hned po vydání, což bylo na začátku srpna. Jelikož jsem ale poslední dobou opět začala navštěvovat místní knihovnu, nemám v plánu přes podzim kupovat ridderak nikterak velké množství knížek. 


Jak vidíte, rozhodla jsem se, že do knižních přírůstků přidám jak knihy, které jsem si vypůjčila v průběhu daného měsíce z knihovny, tak i seznam knih, které jsem přečetla↓. 
Trilogii Labyrint od Jamese Dashnera mám rozečtenou už asi rok (první díl jsem četla loni v říjnu), ale k dalším dílům jsem se pořád nedokázala dokopat. Přibližně po třech letech jsem navštívila knihovnu a hle - co nevidím? - všechny díly Labyrintu! Neváhala jsem a hned jsem si je vypůjčila. Jako většina knihoven i ta naše žádá vrácení vypůjčených knih do měsíce, tudíž jsem nucena odsunout Dvůr trnů a růží až na říjen. První a druhý díl The Maze Runner je zfilmován, třetí je v plánu na příští rok. Takže.. hurá na Spáleniště!

Knihy přečtené v srpnu:
→ Škola dobra a zla: Poslední navěky, třetí díl, Soman Chainani, 504 stran
→ Stín krkavce: Pán věže, druhý díl, Anthony Ryan, 672 stran
Temné bratrstvo, první díl, Luke Scull, 448 stran

Knihy rozečtené v srpnu:
→ Pekelné stroje: Mechanický princ, druhý díl, Cassandra Clare, 382 stran



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

8 komentářů:

  1. Hezké přírůstky, já se ke čtení poslední dobou taky moc nedostávám tak jako dřív, ale když jo tak se vždy do toho zažeru tak, že tu knihu prostě musím dočíst :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky poslední dobou nemám moc na čtení čas, bohužel.. :)

      Vymazat
  2. Já jsme u knížek trávila přes prázdniny taky velkou spoustu času - i když mi jich moc nepřibylo. Hodně jsem četla Shakespeara a taky jsem dočítala Tygří ságu od Colleen Houck a hlavně... jéj, Dvůr trnů a růží! Jsem zvědavá,jestli budeš psát recenzi :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi budu psát určitě - během října tu bude. :)

      Vymazat
  3. Pěkné knížky. A taky to znám. Nahromadí se mi doma spousta knih. Když pak vidím ty tlusté kousky, tak se mi do nich příliš nechce, protože to čtení pak poněkud trvá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemám ráda, když je knížka rozečtená moc dlouho. :D

      Vymazat
  4. Dvůr trnů a růží je snad všude.:D Asi bych si to taky měla přečíst. Připíšu ji na můj "nekonečný" seznam knih.:D
    blognazabiti.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤