2016/08/09

úterý, srpna 09, 2016 | 6komentářů
štítky

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky. 

Série: Skleněný trůn - druhý díl
Originální název: Crown of Midnight
Žánr: Fantasy
Rok vydání: 2016, 1.vydání originálu 2013
Počet stran: 400
Nakladatelství: CooBoo


,,Ovládaná zlem. Vázaná povinností. Rozpolcená láskou."

Celaena vyhrála turnaj a stala se královou bojovnicí. Zabíjí na příkazy krále. Nic není tak, jak se může zdát. Pokud vám tedy v prvním díle připadalo, že tato puberťačka přece nemůže být nejlepším vrahem v zemi, zde se vaše přesvědčení naprosto vyvrátí. 
Po setkání s mrtvou královnou Elenou a odporným ridderakem nabude Celeana podezření, že král ovládá nějaké temné síly. Nebo ony ovládají jeho? Rozhodne se tedy zjistit více. 
Hrad je prošpikovaný tajemnými a starými chodbami, většinou staletí nenavštívenými. Co se v nich skrývá
Jednou při návštěvě knihovny narazí Celaena na bytost, v jejíž blízkosti Elenin amulet září. K smrti vyděšená vražedkyně se vydává prozkoumat hrad. Ale nebezpečí je na každém rohu a Celaena se musí mít na pozoru, pokud chce ještě nějaký čas žít..


,,Pouze okem může člověk správně zřít."

Pokud se vám nelíbila jednička, dvojku si zamilujete. Mně se tedy druhý díl líbil méně než první. Nachází se tu více magie a lásky. Také se více zaměříme na Celaenin původ a život před Endovierem - solnými doly, ve kterých byla uvězněna do té doby, než pro ni přišel korunní princ s nabídkou k reprezentaci v turnaji. Více prostoru se tu dostává i Nehemii, princezně z Eyllwe. Také se více rozebírá vztah Celaeny a Chaola, kapitána stráží. Milovníci Chaola skáčou radostí, zastánci Doriana pláčou. Ach Dorian. Nejenže ho jeho otec začíná stále více nenávidět, navíc umí něco, co by umět neměl. A rada na závěr - nečtěte si poslední slova knihy předtím, než ji dočtete.. 




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

6 komentářů:

  1. Tak to jsem zvedava na tvuj nazor na posledni knihu. Ta byla podle me nejlepsi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla strašně zvědavá, co na Půlnoční korunu řekneš.
    Úvodem řeknu, že já sama jsem bohužel věděla dopředu, která postava zemře (no jo, mamka) a taky jsme si četla poslední stránku, nicméně i tak jsme si knížku hrozně užila a byla o moc lepší než ta první. A mimochodem, pokud lituješ Doriana teď, nečti další díl (to jsem samozřejmě nemyslela vážně, přečti si ho, je perfektní! :))

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. This is so inspiring! I love the post:)

    irenethayer.com

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤