2016/08/29

pondělí, srpna 29, 2016 | 8komentářů
štítky

Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě - pravdě o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. 

 

Série: Skleněný trůn - třetí díl
Originální název: Heir of Fire
Žánr: Fantasy
Rok vydání: 2016, 1.vydání originálu 2014
Počet stran: 536
Nakladatelství: CooBoo


,,Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne."

Po smrti svých rodičů, milence a nejlepší přítelkyně bojuje nájemná vražedkyně Celaena sama se sebou. Sžírá ji strach, nedůvěra a naprostá lhostejnost. Její nálada se měnímoc často.. 
Navíc byla vyslána do Wendlynu, země za mořem, aby tam zabila členy královské rodiny, kteří jsou jí bližší, než si ostatní myslí. V této zemi potkává Jeřába Bělotrna, prince a válečníka z vílího rodu. Společně putují nebezpečnou krajinou a vydávají se za královnou víl Maeve
Mezitím na druhé straně velké louže se korunní princ Dorian snaží vypořádat s mocí, kterou byl obdařen. Kapitán stráží Chaol se vyrovnává se ztrátou své dívky a snaží se vyřešit záhadu jménem král. 
Jednoho dne přijede do Zlomuvalu generál Aedion Ashryver. Chaol a Dorian ho nedokáží vystát. Aedion však skrývá tajemství.. 
Ve Ferianském průsmyku jsou slyšet údery křídel a děsivé zvuky. Co se tam děje a jak s tím souvisí mladá čarodějnice Manon a co hůř - samotný král


,,Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým."

Sudbo, k této sérii se recenze píšou fakt dobře. I samotná kniha se čte fakt dobře. Prostě všechno, co souvisí s touto knihou je fakt dobrý. Objevuje se tu více fantasy prvků než v předchozích dílech - což, bohové, fakt žeru. Kniha je oproti předchozím dílům také tlustší. Obálka je kouzelná. Upřímně nevím, jestli mám raději Doriana, Chaola či Jeřába. Každý z nich má něco, co ho činí zajímavým. Tato kniha má všechno, co by správné fantasy mělo mít. Šup sem s dalším dílem!




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

8 komentářů:

  1. Autorka se díl od dílu zlepšuje, tenhle se mi líbil neskutečně moc! :) Čtvrtého se nemůžu dočkat!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Já se na tuto sérii teprve chystám, ale vidím, že se mám na co těšit :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku už mám měsíce v záložkách v pdf ukázce, protože mě fakt zaujala, a pořád si ji ne a ne objednat :D

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤