2016/07/28

čtvrtek, července 28, 2016 | 9komentářů
štítky

Bohové z Olympu se bouří! Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat. Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů. Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku – mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů. K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje. 
Myslím, že Percyho znáte snad všichni. Jedná se o četbu spíš pro mladší čtenáře - samotné knihy obsahují velký text, takže se čtou opravdu rychle - ale i já jsem se nakonec rozhodla, že si tuto sérii o pěti knihách přečtu. Už v březnu jsem si koupila celý box, který vydává nakladatelství Fragment, s filmovou obálkou. 
Pokud se alespoň trochu zajímáte o řeckou mytologii, bude tato kniha přesně pro vás. Percy je polobůh. A ne ledajaký. Je synem boha z Velké trojky - tj. Zeus, Hádes a Poisedón. Vyzařuje z něj velmi silná aura, tudíž po něm jdou příšery prakticky nonstop. Je to docela šílené, když vás chtějí zabít monstra, o kterých jste si mysleli, že nežijí a i kdyby, tak před tisíci lety. 
Percy je navíc problémový hoch, čeká ho vyhazov z šesté školy za šest let, a navíc je dyslektik s poruchou pozornosti a trpící hyperaktivitou. Mám silný pocit, že je můj spolužák polobůh
Já osobně jsem si nejvíce užila dobrodružství v podsvětí.
Jak už jsem říkala, jedná se o lehkou četbu pro čtenáře okolo 10 let - pro holky i chlapce. Myslím, že Percyho, Annabeth a Grovera si zamilují i dospělí. :) 


Série: Percy Jackson
Originální název: The Lightning Thief
Žánr: Fantasy, pro děti a mládež
Rok vydání: 2009, 1.vydání originálu 2005
Počet stran: 400
Nakladatelství: Fragment



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

9 komentářů:

  1. Jj, jedna z mých nejvíc oblíbených sérií. A je mi úplně jedno, že je to pro mladší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že se k této sérii také jednou dostanu, protože mi ještě jaksi nevyšlo :D :)
    Pěkné napsané :)

    OdpovědětVymazat
  3. knížku jsem nečetla, ale ten film zbožňuju!! :D hlavně se mi líbí, že ty menší děcka se tam aspoň něco málo přiučí o mytologii :D ale přečtu si jí jednou! :D
    můj spolužák je polobůh, mě rozsekalo :DDDDDDDDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem viděla tak zčásti, a je fakt super.
      No co.. požadavky pro to splňuje.. :DD

      Vymazat
  4. Kdysi jsem četla první díl, a nějak jsem se potom nedostala na ostatní, ale určitě si je chci někdy všechny přečíst, i když už mám možná věk hodně přes doporučený :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď dočetla 2.díl (ještě se dokopat k recenzi noo) a je taky moc fajn. :)

      Vymazat
  5. Co se týče Percyho, přečetla jsem pouze 2 knihy, protože mě to moc nebavilo. Asi to bude tím, že je to určeno pro mladší čtenáře. :) Takže jsem si více oblíbila filmovou verzi a je škoda, že se natočily pouze 2 filmy a víc nic. :/

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤