2016/06/30

čtvrtek, června 30, 2016 | 7komentářů
štítky
Trailer zde

,,Polib mě Hardy!"

V říjnu 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala.
Když Verity chytne gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí svou misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví.
A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají.
Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se seznámila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její vyzrazená tajemství přežít? (zdroj: CooBoo)


Dějepis byl, je a snad vždy bude mým nejoblíbenějším předmětem ve škole. Stačí si uvědomit, co se na místě třeba vašeho domu dělo.. před sedmdesáti lety; před dvěma, třemi, čtyřmi,.. staletími. Je to úžasné a zároveň děsivé. Můj malý bratr rád používá výmluvu ,,Mně ale fakt jedno, co se stalo lidem, kteří už jsou stejně dávno mrtví..". To je právě na tom to fascinující. Žít s lidmi, prožívat to s nimi.. i když se to při učení manželek Karla IV. vážně moc nezdá. Takže.. už asi víte, proč čtu převážně historické knihy a poslouchám hlavně Sabaton, jejichž texty písní pojednávají například o divizi tanků, významných bitvách a švédském králi. 
Ale teď už ke knize. Verity je silná a odvážná hrdinka, která ale touží po jednom - přežít a vrátit život své kamarádce. Postupně prozrazuje nacistům svůj příběh - o tom, jak se ve Francii octla a jak se vlastně s Maddie potkala. Možná si myslíte, že Verity vlastně vůbec statečná není a nepříteli vše prozradí. Zapomněla jsem zmínit, že je také ohromně mazaná. 
Do zhruba poloviny knihy se snažíte sžít s tím, co se stalo. V třetí čtvrtině knížky přichází obrovský zvrat. Ráda bych se s vámi podělila o to, která část se mi líbila nejvíce a proč - ale tím bych vám prozradila snad všechno. Každopádně konec jsem rozdýchávala ještě celý další týden - rozhodně ho nebudete čekat. Bohužel vám toho víc prozradit nemohu, ale jedno vím zcela určitě - tuto knihu prostě potřebujete. 





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

7 komentářů:

  1. Tvé nadšení pro dějepis dobře chápu, ačkoliv sama ho nesdílím a kniha by mě tedy nejspíš nebavila, i když se dost pravděpodobně jedná o vydařený kousek :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. Vzpominam ten poprask, nebo jak to lepe nazvat, kdyz kniha vychazela :-) Ale koukam, ze asi oduvodnene, kdyz je kazdy tak spokojeny :-)

    OdpovědětVymazat
  3. dejepis mám tiež veľmi rada a najmä tematiku vojny :) práve preto ma knižka naozaj zaujala a asi ju pohľadám v najbližšom kníhkupectve, vďaka za tip ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač. Rozhodně si ji kup, vyplatí se to. :)
      V knížce nejsou nijak moc technické údaje (tím myslím druh motoru apod.), jen pár typů letadel. :)

      Vymazat
  4. Mám ji aktuálně doma z knihovny a snad si na ni najdu čas. :D

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤