2016/04/09

sobota, dubna 09, 2016 | 13komentářů
štítky ,

Ti, co mě znají, ví, že jsem velký milovník koncertů a hlavně festivalů. Zkrátka čehokoli, co souvisí s hudbou. Poslouchám svůj styl, své interprety a nestydím se za to. Česko se letos stává obětí těch nejpopulárnějších rockových kapel. Proč toho nevyužít? V naší rodině a hlavně v našem domě posloucháme všichni tak nějak stejný žánr, za což jsem neskutečně moc vděčná. Největším kamenem úrazu je ale za a) vzdálenost - ne, že bychom se na místo akce neměli jak dostat, ale ostatním členům rodiny se na rozdíl ode mě tak velkou vzdálenost jet nechce, a za b) objednávání vstupenek - to řeší především mamka, ale ta než se dokope k tomu lístek vůbec objednat, je opravdu a totálně vyprodáno. Níže si ale můžete přečíst, na jaké festivaly a koncerty bych chtěla letos zajet. Jisté jsou jenom dva.



1) Metalfest Open Air, Plzeň - ano, tady je vzdálenost od mého bydliště docela velká, skoro půl republiky. Tím pádem tento fesťák asi padá, bohužel. Měly by se tu ale objevit fenomény jako Nightwish, Epica či Lordi. Dalším problémem je nevhodný termín, alespoň pro mě. Začátek června? To se mi vážně nehodí, už jenom kvůli škole. Každopádně je ale mým snem se jednou zúčastnit této akce.
2) Sabaton - docela mě zamrzel ten fakt, že naši republiku navštívili asi před dvěma měsíci a já se na koncert nedostala. Vkládám si ale naděje do nového alba, které vyjde pravděpodobně na podzim. Nové album = nové turné. Tak to alespoň chodí. Zpěvák Joakim Brodén má navíc k ČR blízko, a to díky národnosti jeho matky. Tak snad..
3) Kiliangang, Voděrady - sice na motorce nejezdím, ale zbožňuji motorkářskou kulturu, a proto na tradičním motosrazu nesmím chybět. Tato akce se koná v červenci pár kilometrů od mého domova, a navíc je jedním z členů tohoto gangu můj příbuzný. A navíc do patnácti let vstup zdarma, takže nevidím žádný důvod, proč na akci nejít.
4) České hrady, Veveří - tento festival se koná snad na všech známých hradech v Čechách a na Moravě. Já mám nejblíže hrad Veveří, proto pojedu právě tam. Dobře, řekněme, že jediný důvod, proč tam prostě potřebuju jet, je skupina Kabát - moje srdcovka. Letos tato kapela žádné turné nechystá (na příští rok je jedno v plánu), proto chci využít této příležitosti si je - v pořadí už potřetí - poslechnout naživo.
5) Powerwolf - Stejně jako u Sabatonu doufám, že si tato německo-rumunská kapela najde cestu k nám.
6) Masters of Rock, Vizovice - MoR je fesťák, který chci navštívit už opravdu dlouho. Je to snad největší mezinárodní open air festival. Vystoupí tu legendární Slayer, Avantasia, Megadeth a mí milovaní Amaranthe a Amon Amarth. V naší rodině se těší oblibě i zpěvačka Tarja nebo Horkýže Slíže, kteří se tu také objeví.
7) Amaranthe - myslím, že na Masters nevystupují poprvé. Opravdu doufám, že se mi podaří se na výše zmíněný festival dostat, protože tu tito moji oblíbenci vystoupí. Elize a Jake jsou prostě úžasní!



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

13 komentářů:

  1. To máš docela nabitý seznam. Já vyrazím na koncert vždycky tak jednou za rok a na fesťáku jsem ještě ani nebyla. Powerwolf (ti sem jezdí docela často, ne?) a Amaranthe mám ale taky moc ráda, takže o tom ještě možná popřemýšlím :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno byli Powerwolf ve Zlíně, myslím. :)
      Já jsem na komcertě byla za celý život taky jenom dvakrát. :D

      Vymazat
  2. Amaranthe rozhodně nevystupují na MORu poprvé - byli tam už několikrát a moje známá se dokonce přátelí s jejich kytaristou (Olofem?) a právě na koncertech a festivalech jako MOR se s ním (a zbytkem kapely) setkává. Díky ní taky vím, že jeho přítelkyně je Češka žijící ve Švédsku :-D. Ale osobně je zrovna dvakrát nemusím, i když se mi líbí, jak blízko mají k fanouškům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to závidím. :D

      Vymazat
    2. Jestli závidíš té mojí známé, že se s nimi zná, tak teoreticky nemusíš - ona má spolupracuje s nějakým webzinem (kam se sama přihlásila), takže má novinářskou akreditaci, díky čemuž se dostane vlastně všude a kdo ví - třeba se ti taky jednou poštěstí ;-P

      Vymazat
    3. Snad.. myslím, že by mě tato práce bavila. :D

      Vymazat
    4. Uvidíš, kam tě čas jednou zanese - třeba to bude zrovna mezi metalové hvězdy ;-)

      Vymazat
    5. No, s mým zpěvem asi ne, ale uvidíme. :D

      Vymazat
    6. Tak zpěv se dá vypilovat a navíc by ses taky mohla živit například jako hudební žurnalistka, na což zpěv člověk ani nepotřebuje :-D. Nebo třeba manažerka kapely, producentka, textařka - možností je mnoho :-D

      Vymazat
    7. To je taky možnost. :D

      Vymazat
  3. Ahoj. Ja jsem byla na kiliangu a osobne se mi tam nelibilo. (Muj nazor). Na hrady.cz je to super, jen ten signal je naprd. :) Ja mam taky v cele rodine rock metal, ale ja se spise zed zameruju na punk. :) Jinak kdyb jai chtela popovidat o festivalech tak muzem :) email: anettanettka@post.cz :D

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤