2016/03/24

čtvrtek, března 24, 2016 | 10komentářů
štítky ,

Velikonoční prázdniny jsou tu, a tento svátek za rohem.. ach, taky ho tak nesnášíš?
Z dívčího pohledu jsou tyto dny utrpením, mně osobně přijde česká tradice s pomlázkou dost.. násilnická? Barvení vajíček a celkově vyrábění není mojí silnou stránkou a pečení beránka - chudák podpálená kuchyně. I tak bych se ale chtěla podělit o své tipy, jak tyto svátky strávit poklidně a co nejbezpečněji..

Vypni zvonek. Toto dělám každý rok a opravdu se to hodí. K nám sice moc chlapců nechodí, ale i kdyby.. no, prostě dělej, že nejsi doma.
Sluchátka a hlasitá hudba. To vlastně souvisí s bodem jedna. Volume na max. Užij si ten pocit nic nedělání. Zkrátka - opět dělej, že nejsi doma.
Pečení? Jen bezpečně. Pokud už pečeš, tak ti gratuluji, protože jak jsem už zmínila, kuchyně není moje oblíbené místo. Každopádně od zapnuté trouby neodcházej, cokoli se může pokazit a požár fakt nechceš.
Utíkej! Jsi odvážná? Pak vyraz v pondělí ráno do ulic a utíkej před pomlázkami! Je to ohromná zábava, zvlášť s kamarádkou.
Čti a čti. Sáhni po nějaké dobré knize, uvař si čaj nebo kávu, ulehni do křesla a čti celý den. Jsou přece prázdniny, ne?
Barvení vajíček. Moje ne moc oblíbená aktivita, ale pokud ráda tvoříš, tohle tě bude určitě bavit.
Rodina má přednost. Velikonoce a celkově všechny svátky bychom měli trávit s našimi nejbližšími. Já každoročně navštěvuji lidi, které jsem už delší dobu neviděla.
Kamarádi a slunce. Svítí venku nebo je prostě jen pěkný den? Vyraz ven s přáteli! Určitě si to užijete.
Procházky. Les je fajn místo k pročištění mysli.. říkají to všichni, a opravdu je tomu tak. Zkus se zaposlouchat do zvuků přírody a prostě se vypnout. Nabiješ novou energii a hned ti bude líp.





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

10 komentářů:

  1. Článok veľmi dobre pobavil ! :D Som rada, že čím som staršia, tak tým menej toto musím riešiť. Spolužiakov, ktorí ma aj chceli prísť obliať, tak bývajú dosť ďaleko :D
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :D
      Mám to podobně, klukům se prostě nechce.. a popravdě mi to vůbec nevadí. :D

      Vymazat
  2. Já slavím velikonoce doma v paneláku, takže k nám ani nikdo nechodí. Trávím je body jako "Sluchátka a hlasitá hudba" nebo "Čti a čti". :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás na vesnici jsou tradice rozšířenější.. :D

      Vymazat
  3. Gabi,super clanek💕 Jsem rada ,ze nejsem jediná ,které se tyto zvyky nelibi ..Jinal obnovila jsem si blog,tak se kdyžtak podívej 💕

    OdpovědětVymazat
  4. My Velikonoce v podstatě neslavíme a chodí k nám max. malý bratranec se strejdou. Vůbec se mi tento svátek nelíbí. Líbí se mi, jak Velikonoce slaví např. v Americe, kde nejsou žádné debilní pomlázky. Jako fakt, to je tradice úplně na ... Kámoška má malou sestru a tu strašně baví malovat vejce. Tak tedy namalovaly spoustu uvařených vajec, aby si je koledníci když tak mohli sníst. Potom prý přišli, neřekli ani žádnou básničku, zmlátily je jalovcem a chtěli peníze. Ony jim daly ty vajíčka a oni naštvaní odešli. A nakonec jim ty vajíčka hodily venku před vrata...

    OdpovědětVymazat
  5. To mě pobavilo! Já se letos vydala ven, tenhle český zvyk zrovna nemusím :D

    Michaelatravels

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤