2016/03/30

středa, března 30, 2016 | 9komentářů
štítky
,,Obálku duch otevřít nemůže. Přesto tohle adresuji tobě - schovávám ti sem celý náš svět, víš."

Všechno to začalo úkolem na hodinu literatury: ,,Napište dopis někomu, kdo zemřel." Naše hrdinka Laurel si vybere Kurta Cobaina, který svůj život ukončil mladý, stejně jako její sestra May. Svá trápení vkládá do dopisů, nejen Kurtovi, ale i Amy Winehouse či Riveru Phoenixovi. Vyrovnává se s odchodem mámy a tragickou smrtí své sestry.. a pak se objeví on. Zpočátku perfektní kluk se zvláštním jménem. Laurel si rozumí s dívkami, které zažívají podobná trápení. Jak se se vším vyrovná? Najde opět ztracenou chuť do života?
Od knihy jsem čekala hodně. Zaujala mě svou obálkou i anotací, takže jsem si řekla ,,Proč ne?" a koupila jsem si ji. Očekávala jsem smutný příběh.. ano, smutná kniha opravdu byla. Nevím, zda je to jenom můj osobní pocit, ale hrdinka mi přišla místy docela naivní, co se týká kluků a vztahů. Naopak ale chápu to, že se musela vyrovnat se ztrátou sestry a matky.. a taky je to přece jen středoškolačka.
Líbilo se mi, jak autorka zmiňuje (v hojném počtu) zemřelé hvězdy. Je fajn, když si připomeneme, že tito lidé opravdu žili. Nezapomínejme na ně. Moc díky autorce za zmínku o Rolling Stones, Nirvaně a Guns N' Roses!
Kniha je zajímavě psaná - v dopisech, které jsem adresované právě jedné ze zemřelých hvězd, jejichž záře pohasla moc brzy. Tudíž se tu objevuje i velké množství citátů. Palec nahoru za tohle.
Pořád je ale kniha u mne průměr, na Všechny malé zázraky, které řeší podobný problém, určitě ale nemá..





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This

9 komentářů:

  1. Knížku znám a i mě zaujala svou obálkou, anotací už to ale tak slavné nebylo. Vzhledem k tomu, že hodně lidí tvrdí, jak se jedná o průměr, nejspíš četbu ještě odložím.
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je nádherná. Nebyla úplně špatná, jenom to prostě asi není můj styl.. :D

      Vymazat
  2. Mě se kniha líbila moc a byla jsem nadšená :) Ta pointa mě nakonec položila do víkendové deprese :-D
    Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Za mňa dosť slabé, najmä keď vezmem do úvahy, koho mala za vzor a mentora (Stephen Chbosky). Jedna z najnudnejších YA kníh s osobnou tragédiou. Všechny malé zázraky, sa mi tiež páčili podstatne viac, na tie to fakt nemá.

    OdpovědětVymazat
  4. Oh, thank you very much!❤ I follow you. If you want, you can follow me back. I am a regular reader of your blog now. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám na knihu podobný názor jako ty, a také mi to přijde velmi podobné jako Všechny malé zázraky (ty jsou ale jednoznačně lepší!).
    Pokud se budeš chtít podívat, napsala jsem také recenzi :)

    http://ohnempolibena.blogspot.cz/2016/01/dopisy-na-konec-sveta.html

    OdpovědětVymazat

Užívejte dne. Mám vás ráda! ❤