2016/10/30

Knižní přírůstky - září 2 0 1 6

Počítala jsem úkol do matiky, a co.. #pilnýstudent
Musím bohužel říct, že minulý měsíc byl na knihy opravdu chudý - vůbec žádná mi nepřibyla. Měla jsem objednané dvě knihy, ale kvůli tomu, že jsem je kupovala ve školním katalogu, dodání se trochu protáhlo a ty mé krásky dorazily až v říjnu. Však těch knih bylo objednaných celkem za třicet tisíc korun.. a to je pořádná suma na školu o asi pět seti žácích. Jo, je nás hodně.. Ale jsem naopak ráda, že tolik lidí čte.

2016/10/24

Sarah J. Maas - Dvůr trnů a růží


Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.. 

2016/10/20

Anita Grace Howard - trilogie Šepotání


Série: Šepotání
Originální název: Splintered, Unhinged, Ensnared
Žánr: Young Adult fantasy, retelling
Rok vydání: 2015, 2015, 2016
Počet stran: 416, 432, 432
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Magdaléna Stárková

2016/10/16

James Dashner - trilogie Labyrint (včetně filmů)


Série: Labyrint
Originální název: The Maze Runner, The Scorch Trials, The Death Cure
Žánr: Sci-fi, dystopie
Rok vydání: 2014, 2014, 2015
Počet stran: 360, 344, 312
Nakladatelství: Yoli
Překlad: Petr Kotrle

2016/10/12

Zoe Sugg - Girl Online


Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online píše blog o svém každodenním životě - o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Jen pod rouškou bezpečné anonymity si dovolí být svá - otevřená a odvážná. Když ji ovšem na školním divadelním představení potká ten ,,největší trapas", který díky internetu uvidí ,,celý svět", a situace začne být na všech frontách na pováženou, rodiče ji vezmou s sebou na pár dnů do vánočního New Yorku. A tam Penny dostane ten nejkrásnější dárek: poprvé v životě se doopravdy zamiluje. Potká totiž Noaha, Kluka z Brooklynu, zosobnění všech dívčích snů, kterému se prostě nedá odolat. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina - a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům. 

2016/10/08

Cassandra Clare - Mechanický princ


Tessa Grayová se svými přáteli už nejsou v bezpečí ani v Institutu lovců stínů. Jejich záchranná mise je přivede blíž k pravdě o sobě samých. Kým Tessa vlastně je a k čemu byla zrozená? A komu se nakonec zaslíbí, když ji srdce táhne na dvě strany? 

2016/10/04

Luke Scull - Temné bratrstvo


Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a krakatoni zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví vládci tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá.. Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, odvážné činy nikdo nezapisuje. I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných mágů a vytvoří nezvyklou skupinu - Temné bratrstvo.